lunes, 18 de abril de 2016

Animals vertebrats i invertebrats

Benvolguts alumnes!Hui estudiarem al bloc dos conceptes molt importants i també molt interessants: ELS ANIMALS VERTEBRATS I ELS ANIMALS INVERTEBRATS.


Animals tan diferents com l´elefant i la granota pertenyen al grup dels vertebrats. Com es possible? La reposta és senzilla: tots dos tenen columna vertebral i crani que formen part d´un esquelet intern o endoesquelet.


Els animals VERTEBRATS són els animals més grans i evolucionats. Gràcies al seu esquelet intern poden mantenir la forma del seu cos, protegir certs òrgans i desplaçar-se.
El cos dels vertebrats consta de tres regions clarament diferenciades:
  • Cos
  • Tronc
  • Cua
Els vertebrats es caracteritzen per l´estructura del seu esquelet intern, que té, entre altres coses, columna vertebral i crani.
Les parts més importants del seu sistema nerviós, que són l´encèfal i la medul.la espinal, les tenen allotjades en el crani i a l´interior de la columna, respectivament.



L´altre gran grup d´animals és el dels animals INVERTEBRATS que suposen, amb diferència, la gran majoria d´éssers vius sobre el planeta Terra. Aquests animals presentes una enorme varietat de grandàries, formen i hàbits.
Els invertebrats es caracteritzen per mancar de columna vertebral, pero això no vol dir que no tinguen esquelet. Molts tenen un esquelet extern, o exoesquelet, que els serveix com a protecció i suport, i els juda en el seu desplaçament.
L´absència d´esquelet intern ha motivats que els invertebrats, almenys en el mitjà terrestre, siguen xicotets.



Ací teniu un video explicatiu amb imatges d´animals de veritat...que ho gaudiu molt!



Licencia de Creative Commons
L´ENTORN PERSONAL D´APRENETATGE DE MARIA by María Martínez Rodríguex is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional License.

No hay comentarios:

Publicar un comentario